2021-10-05T09:49:13+02:00 5. октобра, 2021. 09:49 |

Пријем за златне градиштанске одбојкаше

Председник Општине Велико Градиште Драган Милић угостио је трочлану екипу која се на 25. Међународном првенству „Спортске игре младих“ у Сплиту, овенчала златном медаљом у одбојци на песку.

На традиционалном летњем такмичењу одржаном током августа, тадашњи ученици Основне школе „Иво Лола Рибар“, а сада средњошколци Илија Лазић и Душан Поповић, уз тренера и директора школе Драгана Мандића, донели су Великом Градишту злато савладавши своје вршњаке, екипе из БиХ са 2:0 и Хрватске са 2:1. Уз честитке за успех којим су, на најбољи начин, представили своју школу и Велико Градиште, председник Милић је подсетио и на раније победе у Сплиту:

-Већ смо навикли да нам доносите медаље, ово је наставак ваших успеха. Желим вам да тако наставите и у школи и уопште у животу. Показало се да деца која се баве спортом постају добри људи, рекао је Милић.

Победници су добили књиге и новчане награде, а школа три лопте за одбојку. Спортске игре младих су највећа манифестација аматерског спорта за децу и омладину у земљама региона чији је основни циљ промоција здравог начина живота и пријатељства.