Др Горан Несторовић и др Владан Ђулаковић

Пријављивање за упис студената на Одсек примењених инжењерских наука у Пожаревцу Академије техничких струковних студија Београд траје до 1. јула.

Приликом посете члана Градског већа Пожаревца др Горана Несторовића задуженог за образовање, директор једине високошколске установе у источној Србији др Владан Ђулаковић подсетио је да је од прошле године Висока техничка школа струковних студија ушла у састав београдске академије и променила име у Одсек примењених инжењерских наука. О јунском уписном року др Ђулаковић је рекао:

-Тренутно радимо најважнији посао у једној школској години, упис будућих студента. Наши студијски програми и за 2021 /2022. годину су исти као раније, Електротехника и рачунарство, Машинство, Прехрамбена технологија и нутризионизам , Заштита биља и Заштита животне средине.

Новина је, рекао је др Ђулаковић, да ове године 20 студената могу да као самофинасирајући упишу смер Безбедност и здравље на раду што је Академија одобрила. За наредну школску годину Одсек у Пожаревцу са новим смером уписује укупно 220 студената.

Пријемни испит се полаже 5. јула и могућ је избор између математике и теста опште културе. Након рангирања, упис примљених кандидата  обавиће се од 9. до 13. јула.

Члан Градског већа, др Горан Несторовић је приликом посете напоменуо да је локалној самоуправи на челу са градоначелником Сашом Павловићем ова високобразовна установа подједнако важна као и све основне и средње школе у Пожаревцу:

-Град обећава пуну подршку свим образовним институцијама на територији Града и јединој државној високошколској установи у Пожаревцу, њеним студентима и професорима.

Share.

Comments are closed.

Skip to content