ШТЕТНА ОДЛУКА ФСС

На седници ИО ФСС одлучено је да се сезона 2019/2020. у Супер и Првој лиги оконча по једном, а у нижим ранговима по другом принципу што је изазвало велики револт код клубова из нижих лига.   

      У складу са овом одлуком клубови из првог и другог ранга су заштићени од испадања јер се обе лиге проширују и на тај начин су привилеговани. Осталим клубовима није омогућено да остану у ранговима у којима су се налазили и то је права спортска дискриминација. 

     Иначе, у моменту прекида првенстава, клубовима је остало да одиграју између 13 и 15 утакмица. У оптицају је 39 и 45 бодова што значи да би се многи спасли опасних вода.

     Што се Пожаревљана тиче, Млади радник 1926 је на време почео са радом. Спровели су заједничке припреме у Охриду у трајању од десет дана. После два одиграна пролећна кола дошло је до прекида такмичења, а када је укинуто ванредно стање донета је одлука ФСС којом је Младом раднику,  административним путем ускраћено право на опстанак у српсколигашкој конкуренцији. А клубови из нижих рангова су најмањи кривци за прекид првенства.

     Што је још горе, нису у питању само два или три клуба већ преко 50 клубова српских лига, зона и окружних лига. Уз мало добре воље и разумевања, ова криза могла би да се превазиђе. Разумном одлуком као што је то урађено у прва два ранга и проширењем нижих лига, спасао би се клупски фудбал у многим местима Србије. Клубови из српских, зонских и окружних лига верују да ће се ова одлука ФСС преиначити у корист фудбала…                                                                  

                                                                                                                  Р. Сандић

Share.

Comments are closed.

Skip to content