2021-02-15T10:04:36+01:00 15. фебруара, 2021. 09:25 |

Припреме у Кучеву на вештачкој трави

Кучево је постало омиљена дестинација многобројним фудбалским клубовима. Они који традиционално пред нову сезону пуне батерије крај Пека свакако су и млађе селекције Фудбалског клуба „Рад“. Омладински погон београдских „грађевинара“ у једном дану одиграо је две утакмице, обе на идеално одржаваном „вештаку“.У првој утакмици су убедљиво, резултатом од 6:0 савладали екипу ВГСК-а из Великог Градишта. У другом мечу снаге су одмерили са првим тимом Звижда. Вукови са Пека победили су са 4:3 (3:1). Звижд – Рад (омладинци) 4:3 (3:1)

Кучево – Игралиште са вештачком травом. Судија: Ћулум (Кучево). Стрелци: Матовић у 1, 16. и 63. минуту утакмице, Живановић у 34. (из једанаестерца) за „Звижд“, Чобељић у 24. и Ранковић у 65. и 78. минуту за „Рад“.

ФК „Звижд“: Обрадовић, Колески, Терзић, Симић, Митровић, Живановић, Манојловић, Јовановић, Стојадиновић, Матовић и Јовић.

Играли су још: Мирковић, Д. Јовић и Јевремовић.

ФК „Рад“: Мартиновић Л, Д. Пецарски, Габоров, Савић, Звиздиц, Радојичић, Стојановић, Петронијевић, Б. Пецараски,Чобељић и Јефтић.

Играли су још: Милош Н, Ранђеловић, Ђокић, Суботић, Мицовић, Младић, Ранковић, Мартиновић, Ристић и Шошкић.

Домаћи су повели већ у 1. минуту када је луцидни Матовић пресекао лопту враћену Мартиновићу и сместио је у мрежу. У 16. минуту било је 2:0 након акције по десној страни коју је на крајње ефектни
начин Матовић претворио у погодак.

У 24. минуту омладинци „грађевинара“ смањују резултат након ударца главом Чобељић да би коначни резултат у првом делу поставио Живановић сигурним ударцем са беле тачке – голман је отишао у једну, а лопта у другу страну.
У 63. минуту утакмице Матовић постиже свој трећи погодак, а потом на сцену ступа Ранковић који
прво у 65. минуту ударцем из скока са леве полудистанце смањује резултат на 4:2, да би у 78. минуту постигао свој други погодак прецизним шутeм са петнаестак метара такође са леве стране.


ФК „РАД“ (омладинци) – ФК „ВГСК“ 6:0 (4:0)

Кучево – Игралиште са вештачком травом. Судија: Анђелковић (Кучево). Стрелци: Добријевић у 14. минуту, Ковачевић у 27, Делибашић у 34, 42. и 65. минуту и Петронијевић у 76. минуту утакмице за „Рад“.
ФК „Рад“: Ђурковић, Ћоровић, Андић, Ђурђевић, Добријевић, Гашић,Митић, Ковачевић, Дељанин, Максимовић и Делибашић.

Играли су још: Пецарски, Габоров, Савић, Звиздиц, Радојичић,Стојановић, Петронијевић, Пецарски, Чобељић и Јефтић.

ФК „ВГСК“: Јовковић, Милошевић, Костић, Илић, Николић, Димитријевић, Пајић, Цвејић, Миловановић и Гостиљац.

Играли су још: Филиповић, Перић, Милановић, Дамјановић и Живковић.

Омладинци Рада у свему су надвисили Градиштанце и заслужено славили са 6:0. Посебно се истакао
виспрени Делибашић који се у листу стрелаца уписао три пута.