2021-11-24T08:08:41+01:00 24. новембра, 2021. 08:08 |

Припреме за хладније дане

Прихватилиште за псе и мачке у Пожаревцу у оквиру Јавног комуналног предузећа „Комуналне службе“, проводи крају припрема за зимску сезону. 

Боксови се за пријем нових станара чисте и дезинфикују, преко чврсте слаже се топла простирка – слама, а спремне су и резервне простирке за предстојеће, хладније дане. 

Зоран Милојковић

Према речима Зорана Милојковића, шефа Службе зоохигијене, обезбеђене су и резерве гранулиране хране у случају појаве зимских непогода – јаког ветра, обилних падавина и стварања снежних наноса.

У овом тренутку, у боксовима је смештено 67 паса, а у кавезима око 6 мачака. Уколико се догоди да мачке нико не удоми, оне се стерилишу, а затим враћају на станишта на која су претходно боравиле, рекао је Милојковић који је овом приликом позвао грађане да, уколико желе да удоме пса или мачку, могу да дођу у Прихватилиште и без накнаде преузму новог кућног љубимца. 

Власник пса или мачке једино што плаћа је вакцина против беснила, која је обавезна и која кошта 500 динара. Трошкове чиповања и стерилизације покрива  Прихватилиште. 

Р. Н.