2019-03-09T23:30:17+01:00 9. марта, 2019. 23:30 |

Припреме за Светско карате првенство у Пожаревцу

Висока делегација Светске карате конфедерације коју су чинили председник Марко Ницовић, потпредседник Terry Boyle и генерални секретар Српске карате уније Рада Стопић боравила је у  Пожаревцу. Делегацију су угостили градоначелник Бане Спасовић, председник градске Скупштине Бојан Илић, председник Спортског савеза Града Златан Костић и чланица Градског већа Ана Миљанић. Разговарало се о детаљима организације Светског WKC првенства које ће се одржати у Пожаревцу од 15. до 17. новембра  и на којем се очекује учешће око 1000 такмичара. Град је дао пуну подршку организацији овог изузетно значајног спортског догађаја од кога би  Пожаревац  требало да има вишееструку корист, у промотивном, статусном, социјалном, али и финансијском смислу.

Након потписивања уговора делегација је обишла све смештајне капацитете у граду и Виминацијуму и разговарала са директором Спортског центра Ненадом Митићем.

-Очекује нас напоран рад коме прилазимо са неисцрпним ентузијазмом, уверени да ће предстојеће првенство бити прави фестивал мултикултурне и мултинационалне сарадње и разумевања, на коме ће спортисти демонстрирати карате вештине, снагу духа и карактера, али се и дружити са наших 200 младих волонтера укључених у организацију, каже Бане Дмитровић председник Карате клуба “Пожаревац 92“.

                                                                                                                                                                  Р.Н.