2020-10-02T10:18:26+02:00 2. октобра, 2020. 10:18 |

Приређена еколошка радионица

На Чачалици су, претходне седмице, основци  учили о значају заштите, очувања и вредности шума. Еко радионица је одржана у организацији Покрета горана Србије, а у сарадњи са Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде, Управом за шуме и Еколошким друштвом „Пријатељи Чачалице“.


Председник Покрета горана Србије Новица Милојковић истакао је да је циљ ове радионице, на којој су учествовали ученици шестог разреда, очување еколошке свести. Ђаци из Пожаревца, Смедерева и Жагубице су, испред Еколошког дома у Спомен парку Чачалица, учили о значају очувања животне средине. 

– Ђаци су упознати са активностима које спроводи Покрет горана Србије. Надам се да ће ученици који су слушали предавање у будућности деловати  у својим школама, рекао је Милојковић и додао да ће најбољи учествовати на завршној горанској радионици у Београду која ће се одржати крајем октобра.

Председница Покрета горана „Чачалица“ Пожаревац  Душица Стојковић истакла је да је циљ едукативног скупа  да се млади упознају са значајем шума, подизањем ветрозаштитних појасева, расадничком производњом и врстама дрвећа које успевају на овом подручју, као и акцијама које организује Покрет горана Србије.

И.Р.