Договор о сарадњи

       Првенствено замишљен као иницијални састанак на коме би се руководство Компаније „Тамбовски сади“ из Тамбовске области Руске Федерације упознало са привредним могућностима општине Кучево и Браничевског, Подунавског, Борског и Златиборског округа, састанак који је одржан у Кучеву, био је прилика за представљање гостима много ширег окружења погодног за сарадњу. Састанку су, наиме, присуствовали представници произвођача воћа и поврћа из Војводине, Аранђеловца, Шапца, Ариља, Бора, Пожеге, Београда, Шапца, Пожаревца, Петровца, затим начелник Борског округа мр Владимир Станковић…

        Скуп је одржан на иницијативу председнице Општине Кучево Славице Булутић. Размењене су многе корисне информације и искуства и склопљено више прелиминарних договора, пре свега у области продаје јагодичастог воћа. Руску компанију заступали су Оријанов Александар Иванович, генерални директор, Ерсејева Таисја Владимирнова, извршна директорка и Антонов Валерије Павлович, технолог. Са њима је био и Велибор Стевић, генерални секретар Удружења индустријалаца и предузетника Србије.

        Првог дана посетиоцима је приказан краћи филм о Србији, а затим и синхронизована пројекција о привредним могућностима Кучева. Након састанка, одржани су одвојени скупови са руским партнерима, на којима су договарани конкретни облици сарадње. Сагледане су могућности бившег ШИК-а и Компаније АБМ.

       Руска делегација је пре доласка у Кучево, посетила Компанију БРАМС у Раброву где је разговарала са начелником Браничевског округа Александром Ђокићем који их је упознао са могућностима које Округ има када је у питању привредна производња и понуда. Посетили су и Општинску управу Кучево где их је дочекала председница Општине Славица Булутић са најближим сарадницима. Договорена је прелиминарна сарадња пре свега на привредном, а потом и културном и образовном плану. Са домаћинима, председницом Општине Славицом Булутић и помоћником председнице Душаном Х. Тодоровићемо обишли су пољопривредно домаћинство Синише Марановића у Нересници, а потом и Винарију „Пруна“ у Вуковићу.

         У разговорима су учествовали и Малиша Антонијевић, председник Општине Мало Црниће и Марко Стојановић, заменик председника Општине Голубац.

                                                                                                                                                                             Р.Н.

Share.

Comments are closed.

Skip to content