Организација Црвеног крста Општине Мало Црниће, пригодном свечаношћу  обележила је Светски дан добровољних давалаца крви. Слави се у знак сећања на дан рођења аустријског научника др Карла Ландштајнера, добитника Нобелове награде за откриће крвних група код човека 1930. године.Поред добровољних давалаца крви и активиста ЦК, свечаности у Малом Црнићу присуствовали су и представници локалне самоуправе, председник општине Малиша Антонијевић и заменик председнике Општине, Данијел Сурдуловић, као и учесници-ученици ликовног и литерарног конкурса „Крв живот значи“, њихови наставници, учитељи, директори јавних предузећа и установа основних школа, волонтери Црвеног крста… Присутне је поздравио Мирослав Митровић, председник Организације Црвеног крста у Малом Црнићу, а затим је говорио председник Општине Малиша Антонијевић.  

Признање за 100 пута дату крв од председника Општине Малише Антонијевића примио је Јован Динић

Упутио бих на почетку честитке добитницима признања Црвеног крста, вишеструким даваоцима крви. Има и оних који су преко 100 пута добровољно дали крв и тако спасили нечије животе. Похвалио бих и све ученике, који су учествовали на конкурсима и тиме потврдили да се о хуманости учи од малих ногу, да је племенитост једна од најхуманијих особина људи и да треба помагати свим људима, а не само ближњима, рекао је Антонијевић.

У наставку свечаности председник Општине и секретар Црвеног крста Раде Лазић уручили су признања и захвалнице добитницима. Сребрни знак Црвеног крста Србије припао је Центру за социјални рад и појединцима Мирославу Митровићу, Вукици Животић, Мирољубу Ђорђевићу, Радету Крстићу и Јовану Динићу. За вишепута дату крв признања су додељена Горани Стојковићу, Добрици Тацићу и Радету Лазићу. Посебна захвалност за 100 пута учествовања у акцијама добровољног давања крви упућена је Јовану Динићу.

За учешће на ликовном наградном конкурсу „Крв живот значи“ у категорији ученика од 1. до 4. разреда награђене су: Оливера Живојиновић, Марија Перић, Николина Миленковић, Дуња Јовић, Хелена Костић и Сара Обрадовић, а у групи учесника од 5. до 8. разреда Лана Радојковић,   Дамјан Топаловић и Ана Огњановић. За ауторе најбољих литерарних радове проглашени су Невена Стевановић, Николина Стојковић, Николина Живановић.

Добитници захвалница за допринос раду и активностима Црвеног крста као и за испољену хуманост и солидарност су Данијела Митровић, Сенка Мишић, Анита Дамњановић, Зорица Перић, Божица Николић Стевић, Марина Деспот, Данијела Стокић, Зорка Стојановић, Тања Костић, Бојан Петровић, Јанош Илић, Наташа Павловски и Малиша Антонијевић.

З.С.

Share.

Comments are closed.

Skip to content