Колико је низак ниво еколошке свести неких грађана видљиво је сваке године након Ивањданског вашара. У данима током, али нарочито након вашара, радници Комуналних служби имају препуне руке посла.

Ове године посла је било и више него обично, јер је у центру града одржан концерт Јелене Карлеуше, која је на градском тргу окупила на хиљање људи иза којих су остале улице пуне смећа.

Директор Маркo Марјановић

– Као и сваке године, након што се вашарски дани заврше у Пожаревцу иза многобројних посетилаца и продаваца остају тоне смећа и разне прљавштине, истиче директор ЈКП „Комуналне службе“ Пожаревац Марко Марјановић и додаје:

– Нажалост, постала је пракса да 9. јула  у нашем граду прљавштина и разноврсни отпад чекају раднике ЈКП „Комуналне службе“. Наравно, они очисте улице како би спречили  ширење  заразе и нормализовао саобраћај у улицама Иве Лоле Рибара, Стишкој, Илије Гојковића, Партизанској и Индустријској, као и на простору Бамби парка и иза Хале спортова. Ове године, након концерта, додатно су ангажовани и у Табачкој чаршији и на Тргу ослобођења,

Иако је Комунално поставило већи број отворених контејнера од 5 метара кубних и канти од 120 литара, учесници ове манифестације су отпад остављали где су стигли.

– Надамо се да ће наши закупци и посетиоци ове традиционалне манифестације научити да је градски ред такав да не остављају смеће иза себе, већ да исто одлажу у посуде предвиђене за то, додаје директор Марјановић.

Т. Р.

 

 

 

 

Share.
Leave A Reply

Skip to content