2017-07-18T22:29:31+02:00 18. јула, 2017. 22:29 |

Програм за младе до 30 година

1Пројекат „Млади су закон- Браничевски и Подунавскиокруг“ реализује се већ осму годину заредом, а спроводи га омладина ЈАЗАС-а Пожаревац са партнерима.Циљ је подстицање активизма и волонтеризма код младих људи како би учинили нешто за себе, своје вршњаке, али и локалну заједницу.

Конкурс за Браничево и Подунавље спроводи Ресурс центар за Браничевски и Подунавски округ, Омладина ЈАЗАС-а Пожаревац  у сарадњи са Младим истраживачима Србије, Регионалном развојном агенцијом Браничево-Подунавље, Градом Пожаревац, Општином Велико Градиште, Браничевским управним округом, Одредом извиђача „10. Октобар“ Велика Плана и УГ „Urban Stream“ Пожаревац, све под покровитељством Министарства омладине и спорта.

Тим поводом протекле недеље у Пожаревцу је одржана завршна конференција на којој је Зоран Јовић из Ресурс центра за Браничевски и Подунавски округ, Омладине ЈАЗАС, истакао да се пројекат „Млади су закон“ реализује већ осму годину и намењен је удружењима и неформалним групама младих који желе да реализују омладинске волонтерске пројекте и учествују у акцијама заштите животне средине, уређења јавних простора у којима млади проводе слободно време, организовања активности за младе, очувања културне баштине, здравих и безбедних стилова живота, солидарности и хуманости у својој локалној средини…

-Програм је намењен младима од 15 до 30 година.Након достављања коначног предлога пројекта, комисија коју формира Ресурс центар за Браничевски и Подунавски округ одабраће најмање 8 волонтерских пројеката. Коначни резултати конкурса, биће објављени до 12. августа. Вредност једног пројекта је између 30 и 100 хиљада динара, рекао је Јовић.

По речима Дејана Крстића, члана Градског већа задуженог за невладине организације, културу и информисање,Град Пожаревац је ЈАЗАС-у партнер на овом пројекту.

-Од како постоји ресор у Градском већу за невладине организације и удружења, евидентна је подршка добрим пројектима. Ово је примердобре праксе, да се потребе младих препознају и да Град помогне колико може, рекао је Крстић.

                                                                                              И.В.