2021-02-18T09:28:45+01:00 18. фебруара, 2021. 09:28 |

Програм за родитеље у голубачком вртићу

Програм за родитеље „Снажни од почетка-дајемо им крила“намењен је родитељима који имају децу узраста од 2 до 5,5 година и нису укључена ни у једну предшколску установу, а желе да унапреде своје родитељске вештине, желе да уче и размењују искуства са другима.Предшколска установа ,,Ласта’’ из Голупца почела са реализацојом овог програма.

-Програм реализује наша предшколска установа у сарадњи са ЦИП-Центром за интерактивну педагогију, уз подршку Светске банке и Фондације за отворено друштво. Он је бесплатан за родитеље, реализује се на даљину (он-лине) и воде га васпитачице из наше установе. Обухвата 8 тема траје 2 месеца и реализује се у мешовитим групама, које укључују од  5-10 родитеља, каже Милена Ђурђевић,директорка ПУ ,,Ласта“ Голубац.

  Милена Ђурђевић

Програм даје подршку родитељима у виду обезбеђивања материјала за рад за породице које се укључе у програм. Породице које искажу интересовање биће подељене у две  групе. Неке ће бити уписане за пролећни програм (март – април),  док ће друге бити уписане за летњи програм (јун-јул 2021).

-Оно што смо успели јесте да уз помоћ Локалне самоуправе, представника месних заједница и подршке из Дома здравља Голубац да мапирамо породице на територији Општине Голубац које имају децу наведеног узраста и пошаљемо им позив за учешће у Програму у виду лифлета са детаљним информацијама, додала је Ђурђевић.

Васпитачи  Установе  успешно су прошли обуку за реализацију програма.

Родитељи могу извршити пријаву на више начина посетом нашег сајта, Фејсбук странице, лифлета, слањем пријаве преко поште на нашу адресу,  пријаву путем контакт телефона установе, е-маил адресе. 

Љ.Настасијевић