Јануарски план испуњен

Овогодишњи план производње предвиђа да се у костолачком огранку „Електропривреде Србије“, у складу са чињеницом да ће један од блокова у ТЕ „Костолац Б“ бити у вишемесечном капиталном ремонту, током 2019. године произведе око 5,5 милијарди киловат-часова. Годишњи производни учинак ТЕ „Костолац А“ на крају децембра требало би да износи око 1,91 милијарду киловат-часова, док би реализација плана у ТЕ „Костолац Б“ била на нивоу од 100 одсто – блокови Б1 и Б2 треба да предају елетроенергетском систему ЕПС-а 3,59 милијарди кWх електричне енергије.

Костолачки термосектор је током првог месеца ове године произвео онолико колико је и очекивано, односно план производње је током јануара премашен за 2,7 одсто, а систему је предато 610 милиона кWх. Посматрано појединачно током јануара, ТЕ „Костолац А“ произвела је око 158 милиона кWх, односно блок А1 нешто више од 53 милиона кWх и блок А2 105 милиона кWх електричне енергије. Овом производном резултату треба додати и 73.389 МWхт тополотне енергије, која се обезбеђује за потребе даљинског система овог краја.

У ТЕ „Костолац Б“ је током јануара произведен 451 милион кWх, чиме је месечни план за ову термоелектрану премашен за осам одсто. Блок Б1 је у јануару произвео 221 милион кWх, а блок Б2 229 милиона кWх електричне енергије.

Р.Н.

Share.

Comments are closed.

Skip to content