8Производња електричне енергије у термоелектранама у огранку „ТЕ–КО Костолац“ у знаку је рекордне летње потрошње у данима тропских врућина, због чега је мобилно стање у термосектору. У последња три месеца, а поготово у време високих температура, термоелектране су радиле пуним капацитетом.

Костолачки блокови таквим режимом раде од почетка године, што се види и по резултатима за шест месеци. Енергетском систему „Електропривреде Србије“ испоручено су за пола године 3,3 милијарде киловат-часова електричне енергије. То је за осам одсто више од плана.

Блокови ТЕ „Костолац А” испоручили су готово милијарду киловат-сати, што је за четири одсто више од планираног. Посматрано по блоковима, блок А1 је произвео више од 302 милиона кWh, док је блок А2 премашио очекивану полугодишњу производњу за 5,6 одсто, што износи око 663 милиона кWh електричне енергије.

Заједничка производња блокова ТЕ „Костолац Б” у првој половини године износи око 2,3 милијарде киловат-часова, што je посматрано у процентима десет одсто више од плана. Блок Б1 је у том периоду произвео око 1,078 милијарди кWh, а блок Б2 више од 1,2 милијарде киловат-сати.

Преостаје да се до краја августа и у септембру заврше припреме за зимску сезону.

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content