2018-03-09T12:12:49+01:00 9. марта, 2018. 10:08 |

ПРОЛОМ БАЊА: Јединствен дар природе

На југу Србије, на шумовитим падинама планине Радан, налази се Пролом бања. С правом се може представити као један од најзначајнијих брендова у нашој земљи. Нетакнута природа и пријатна клима благотворно делују на људски организам и јачају имунитет. Сви програми које ова бања нуди својим посетиоцима, били медицински или велнес, заснивају се на лековитим својствима Пролом воде која спада у ретку групу вода високих балнеолошких вредности. Препоручује се за лечења болести бубрега и мокраћних путева, болести органа за варење, болести коже и реуматизам.

Пролом бања заузима прво место по броју преузетих ваучера у вредности од пет хиљада динара до којих се врло једноставно долази уколико се одлучите да баш она буде ваша дестинација за одмор или лечење. Ваучери се односе на пензионере и на оне чија су месечна примања испод 60 хиљада динара, а информације како их искористити могу се добити путем телефона од љубазног особља хотела Радан. Комплекс хотела Радан објединио је смештај у удобним собама, савремене медицинске и велнес третмане, разне садржаје за рекреацију, забаву и излете. На 2100  квадратних метара, колико се простире објекат, гости могу уживати на чак три нивоа од којих сваки нуди нешто другачије. На првом нивоу налазе се базени отвореног и затвореног типа који, као и остали делови хотела, користе лековита својства Пролом воде, што ову дестинацију чини јединственом. На другом спрату посетиоци могу да се опусте у саунама, парним купатилима, сланим собама, а оно што је најинтересантније је ђакузи са сланом Пролом водом, или како га називају, Пролом море. Трећи ниво је предвиђен за оне који желе на другачији начин да угоде себи тако што ће посетити салон лепоте, фризерски салон, теретану, фитнес салу, или ће једноставно уживати у некој од масажа. Мислили су и  на најмлађе, па је гостима на располагању дечија играоница са професионалним аниматорима, а постоји и мобилна апликација за родитеље како би у сваком тренутку могли бити обавештени о својој деци.

Још једна погодност која се нуди потенцијалним гостима је одложено плаћање на шест месечних рата. Посебни услови за децу у пратњи две одрасле особе су да деца до девет година старости могу боравити потпуно бесплатно, док они мало старији, од девет до четрнаест година, плаћају 50% од укупне цене по особи.

Пролом бања је идеално место не само за лечење, већ и за пријатан породични одмор, као и за пословна путовања.