2019-09-11T07:52:24+02:00 11. септембра, 2019. 07:52 |

ПРОМЕНЕ У „МЛАДОМ РАДНИКУ 1926“: Јовановић уместо Муфа

После четвртог кола, због слабих резултата и тренутног пласмана на последњем месту  табеле  у Српској лиги Запад, са само једним освојеним бодом, руководство пожаревачког Младог радника 1926 одлучило је да направи рез и разреши дужности досадашњег шефа струке Зденка Муфа из Смедеревске Паланке и ангажује Жарка Јовановића са Уба. Председник клуба Сенад Марић сматра да је овакав потез у овом критичном тренутку био неминован.

 -Због одласка више од половине играча из претходне сезоне, морали смо да тражимо нове кадрове и попунимо упражњена места у тиму. Доста нових кандидата је било на проби у припремном периоду, али већина није задовољавала захтеве стручног штаба на чијем челу је био нови тренер Зденко Муф кога смо ангажовали после одласка тренера Андрије Ферлежа. Квалитетна појачања успели смо да доведемо  у задњи час, тако да екипа није могла да се тимски уигра  што се одразило на слабе резултате у прва четири кола, каже Марић.

На старту висок пораз у Чачку од Бораца (0:4), затим реми код куће са   аранђеловачком Шумадијом (0:0), па пораз на гостовању у Тутину (2:4) и задњи пораз на Вашаришту од Мокре Горе (1:2), донели су забринутост и потребу да се предузму радикалне мере.

-Најтеже нам је пао пораз против екипе из Зубиног Потока. У задњих десет минута, а код нашег вођства од 1:0, десио се катастрофалан пад на тактичком плану игре. Олако смо примили два гола и остали без једног бода. Наши навијачи су највише разочарани због овако слабе завршнице, истиче Марић.

По завршетку ове утакмице одмах је обављен разговор са Зденком Муфом.

 -Да, спортски директор Војислав Бојатовић је обавио коректан разговор са Муфом, који је и сам био свестан ситуације у којој смо се нашли, па је споразумно раскинута даља сарадња, јер је тренер први на удару када се прави рез како би се превазишла криза. Растали смо се пријатељски.

 „Млади радник“ је спортски бренд Пожаревца и читавог Браничевског округа и као такав мора да одржи свој углед и реноме.

 -Управо због те чињенице нудили су нам се многи фудбалски стручњаци, директно или преко посредника. На предлог спортског директора Бојатовића ангажован је по хитном поступку Жарко Јовановић са Уба, који дужи низ година ради у Српској лиги Запад и познаје врло добро све клубове овог ранга такмичења, каже Марић.

Тренер Јовановић је управо седео на клупи и водио тим Мокре Горе на Вашаришту и та победа над домаћином му је донела понуду да пређе у Пожаревачки клуб.

–  Била је то  игра случаја и стицаја околности да дође до ангажовања тренера који нам је однео сва три бода у том  сусрету четвртог кола. Разговор са дојучерашњим тренером Мокре Горе је брзо завршен, а Јовановић је искрено рекао да му је част да ради и води клуб са великом традицијом као што је „Млади радник“.

Нови тренер је почео да ради на Вашаришту и већ је у петом колу на гостовању у Горњем Милановцу званично водио „црвене“. Свој тренерски деби пред пожаревачким навијачима имаће у 6. колу данас (среда, 11. септембар)   на Вашаришту, када „Млади радник 1926“ као домаћин игра дерби сусрет са РСК-ом из Раброва.

                                                Текст и фото: Р.Сандић