Из Регионалне привредне коморе Браничевског и Подунавског управног округа позивају ученике завршних разреда основних школа, њихове родитеље и наставнике  на Дан отворених врата за дуално образовање који ће се одржати  у среду, 24. маја,  у великом холу Центра за културу у Пожаревцу. 

Дуално образовање је модел образовања у којем ученици  стичу своје образовање  кроз теоријске часове у средњој стручној школи, али и у компанији, у реалном радном окружењу,  учењем кроз рад. Ученици  током свог боравка у компанији, поред стручних знања, стичу и друге вештине – усавршавају  своје социјалне вештине, развијају  радне навике и осећај припадности колективу, као равноправни чланови  тима.

Бенефити дуалног образовања су заиста бројни. Ученик има право на накнаду трошкова превоза и исхране од послодавца, као и накнаду за сваки сат проведен на учењу кроз рад у компанији. Осим материјалног обезбеђења, ученику је све време обезбеђена подршка искусних колега (инструктора) и при том имају прилику да буду део најсавременијег радног окружења и упознају се начином рада модерних компанија.

Оно што је такође једна од предности дуалног образовања јесте чињеница да је то школовање за перспективна занимања, а  постоји могућност и наставка школовања на високошколским установама.

Након завршеног школовања, компанија може ученику понудити запослење, али ученик такође може наставити са вишим и високим образовањем, или пак започети самостално да обавља занимање за које се школовао.

Share.

Comments are closed.

Skip to content