У Малој сали Центра за културу Пожаревац синоћ је приређена промоција романа првенца „Ум – проклетство сећања” аутора Дамира Костовског. Реч је о књижевном делу сврстаном у жанр психолошког трилера чија радња преплиће линију фиктивног и реалног који је, по објашњењу аутора, заправо –  први део трилогије. Роман и аутора представили су Милена Миликић и Тања Вукићевић из Књижевне омладине Србије, као и Ивана Јоксимовић директорка Основне школе „Доситеј Обрадовић“.

Иначе, Дамир је рођен у Пожаревцу, где је похађао поменуту школу, после чега је завршио Средњу техничку  “Никола Тесла” у Костолцу. По добијеној дипломи Правног факултета у Новом Саду данас ради као тужилачки сарадник у Основном јавном тужилаштву овог града.

Промотивно вече романа „Ум – проклетство сећања” у издању Књижевне омладине Србије, чији је организатор била Основна школа „Доситеј Обрадовић“ поводом „Доситејевих дана“, музички су „обојили“ професор Илија Рајковић, клавир и Теорода Димитријевић, виолина  нумерама из филмова “Шиндлерова листа” и “Кум”.

Промоција је организована у оквиру Новембарски дана културе.

В.Винкић

Share.

Comments are closed.

Skip to content