Гости на свечаној академији

Пригодним уметничким програмом и доделом захвалница и награда ученицима који су током ове школске године остварили запажене резултате на такмичењима на свим нивоима, као и њиховим менторима, прослављен је Дан Основне школе „Свети владика Николај“ у Брадарцу.

Директор Михајло Тошић је истакао да је Дан школе погодна прилика да се подсетимо свега онога што је реализовано у периоду за нама.

-Ово је прилика да се похвалимо успесима, али и најсрдачније захвалимо на сарадњи и безрезервној подршци Граду Ппожаревцу, који се увек труди да са нама негује партнерски и покровитељски однос. Такође, захваљујемо се и свим нашим пријатељима и сарадницима који заједничким напорима, добром вољом и огромном количином енергије доприносе непрестаном развоју и напретку школе и омогућавају да она буде безбедно, подстицајно и савремено окружење за све нас који у школском животу учествујемо, истакао је Тошић.

                                           ТРАДИЦИЈА ПРЕДАНОГ РАДА

У претходном периоду подигнута је нова ограда у издвојеном одељењу у Бубушинцу, реновирана је и сређена школска зграда и двориште у издвојеном одељењу у Касидолу, уз подршку Града, родитеља, ученика и запослених. Такође, у школи у Барама комплетно је реновирана санитарија, модернизована информатичка опрема, а било је и хуманитарних акција које су организоване у духу изузетне слоге и заједништва. Осликаване су и улепшаване школске просторије и дворишта, где су главну реч водили ученици, уз подршку бројних пријатеља школе. Учитељи заједно са својим ученицима на најбољи начин представили су школу на најразличитијим такмичењима, као и на ликовним и литерарним конкурсима. Сарађивали су и са Црвеним крстом и бројним другим установама, приказивали шта су заједно научили о саобраћају, учестовали у организацији и реализацији математичког такмичења „Кенгур без граница“.

Из програма

-Наша школа је била домаћин такмичења у познавању страних језика како на општинском, тако и на регионалном нивоу, као и домаћин у прве две фазе Међународног такмичења из енглеског језика „Hippo“. У сусретима путем видео линка остварујемо сарадњу са две српске школе у Италији. Заступљени смо на готово свим такмичењима из већине предмета, а уз то се нижу и спортски резултати. Као бројчано релативно мала школа са нешто мање од 300 ученика, ове школске године имали смо чак шесторо представника на републичким такмичењима, нагласио је директор.

Подаци показују да се одличан рад наставничког кадра Школе са ученицима одразио на њихов одличан успех касније као средњошколаца, а потом и студената.

                                          УЛАГАЊЕ У БУДУЋНОСТ

Градоначелник Пожаревца Саша Павловић је подсетио да је школа „Свети владика Николај“ у прошлој деценији променила име, али како је рекао, оно што је остало исто јесте изузетан наставни кадар који је изнедрио генерације сјајних ученика.

Саша Павловић и Михајло Тошић

-Знамо да ово место и његову околину карактеришу поштени и вредни људи, добри домаћини који су навикли да раде и стварају. Такво васпитање сте поштовани родитељи усадили и својој деци, уз осећај лојалности према овој школи, али и селима у којима су рођени и у којима живе. Ова школа са својим резултатима изнова уверава Град Пожаревац, да је улагање у просвету, заправо улагање у будућност. Да би деца која су рођена у селима наставила ту и да живе, настављамо да побољшавамо услове живота и у мањим срединама. Разумећи важност те борбе, Град Пожаревац ће наставити улагања у сеоску инфраструктуру, упоредо са улагањем у школство и просвету. Ипак, добра инфраструктура и модерна наставна средства којима тежимо, неће никада моћи да замене посвећеност једног учитеља или наставника који инспирише ове младе умове. Иако су се кроз историју мењале разне ствари, остала је традиција преданог и напорног рада, како учитеља и наставника, тако и ученика. Разбијајући стереотипе да је добро образовање резервисано искључиво за градске средине, ученици ове школе освајали су многобројне награде на разним школским такмичењима. Тако доказују и теорију да живот ближе природи можда носи са собом и одређену привилегију када је у питању учење и сазревање младог човека. Следећи ту логику сведоци смо тренда да се, још увек стидљиво, у села враћају људи који су се из њих давно одселили. Доживљавајући то као једну од најлепших ствари која се може догодити нашој Србији, наставићемо да помажемо овој школи, која је својим радом то и те како заслужила, нагласио је Павловић.

                                      НАГРАЂЕНИ УСПЕСИ УЧЕНИКА

На свечаности поводом Дана школе, директор Михајло Тошић уручио је захвалнице за успешну сарадњу Граду Пожаревцу и Месној заједници Брадарац.

Награђени за учешће на републичким такмичењима

За остварене резултате на републичким такмичењима награђени су: Анастасија Костић, Нађа Лилић, Анђела Максић, Александра Пајовић и Вељко Миловановић. Похвалнице ученицима за резултате које су постигли на такмичењима додељене су: Хелени Петровић, Милици Гавриловић, Стефану Богосављевићу, Андрији Ђорђевићу, Јовани Степановић,  Теодори Станисављевић, Сари Миљковић, Николи Рајићу, Андрији Благојевићу, Матеји Јанковићу, Лазару Јочићу, Лазару Нешићу, Јовану Станковићу, Андрији Ђорђевићу, Вукашину Митровићу, Лазару Ранковићу, Ивану Ивановићу, Филипу Јовановићу, Богдану Јовановићу, Александру Милановићу, Кристини Грујичић, Матији Илићу, Тамари Обрадовић, Емилији Гарвриловић и Стефану Митићу.

Похваљени ученици

Овом приликом расписан је и наградни ликовни и литерарни конкурс. Награђени су: Андрија Ристић, Јована Лепић, Наталија Пајовић, (литерарни – млађи узраст), Теодора Марковић, Лука Стокић, Александра Пајовић (старији узраст); Сара Милановић, Дуња Рајчић, Софија Николић (ликовни – млађи узраст), Кристина Грујичић, Милица Богдановић, Николина Михајловић (старији узраст).

                   ЗАХВАЛНИЦЕ ЗАПОСЛЕНИМА

На свечаности у Брадарцу награђени су и наставници за остварене резултате на такмичењима. Захвалнице су уручене: Весни Станковић, Марији Кујовић, Маји Ђурић, Немањи Станојчићу, Данијели Филиповић, Сузани Милошевић Ракић, Петру Марковићу, Љиљани Шпики, Катарини Илић, Лидији Андрејевић и Мирку Михајловићу.

Добитници јубиларних награда

Међу награђенима су и они који ове године прослављају јубиларну годишњицу. Школа је овим поводом наградила запослене за 10, 20 и 30 година радног стажа и то: Босицу Лукић, Немању Станојчића, Оливеру Симић, Михајла Тошића за 10, Ану Палић, Данијелу Аритоновић Марковић за 20, Драгану Томић за 30 година рада.

У уметничком делу програма наступили су ученици млађих и старијих разреда.

                                                                                    Д.Динић

Share.
Leave A Reply

Skip to content