У малој сали пожаревачког Центра за културу, у суботу, 22. oктобра, организована је свечаност поводом прославe јубилеја, 50 година од оснивања Aдвокатске коморе Пожаревац.

Aдвокатска комора Пожаревац основана је у октобру 1972. године у згради тадашњег општинског здања, под називом Основна адвокатска комора Пожаревац. Те године формиране су и основне адвокатске коморе Београд, Ниш, Чачак, Шабац, Зајечар, Kрагујевац и Војводина.

Ненад Дедић
Саша Павловић
Јасмина Милутиновић

-Педесет година свакако да је значајан јубилеј, истакао је председник АК Пожаревац Ненад Дедић и додао:

-Надам се да ћемо трајати још дуги низ година. Сматрам да смо прошли кроз један доста тежак период, али пред адвокатуром се свакако налазе још многи изазови који се само преданим и заједничким радом могу савладати, рекао је Дедић.

Градоначелник Пожаревца Саша Павловић је обраћајући се присутнима на свечаности, изразио задовољство што се под заједничким окриљем ове коморе налазе и адвокати из Подунавског округа. Податак да Комора окупља адвокате овог дела Србије већ пола века, рекао је, говори о њиховој организованости, али и о визији њихових претходника.

-Борба за правду и тумачење закона јесте позив који је стуб сваког уређеног друштва и сваке државе. Адвокатска комора Пожаревац једна је од оних који на том фронту бележи сјајне резултате, поштована од својих колега из читаве Србије, али и ван ње, поручио је између осталог Павловић.

Честитајући јубилеј свим члановима Адвокатске коморе Пожаревац, председница АК Србије Јасмина Милутиновић подсетила је да се ове године обележава и 160 година постојања Адвокатске коморе Србије, односно адвокатуре. Прошло је више од век и по када је 1862. године донет Закон о правозаступницима на предлог Владе Илије Гарашанина, у време Кнеза Михаила.

Поводом педесетогодишњице од оснивања Адвокатске коморе Пожаревац, председник Ненад Дедић уручио је повеље и захвалнице адвокатима за дугогодишњи успешан и частан рад у адвокатури.

У уметничком делу програма, на свечаности поводом прославе Дана Адвокатске коморе Пожаревац наступио је Градски женски хор „Барили“ под диригентском палицом Каталин Тасић.

Share.

Comments are closed.

Skip to content