Чланови Удружења пензионера града и Удружења пензионера инвалида рада, одржали су двочасовни протест због неиспорученог угља за огрев. На овај начин, у пожаревачком Градском парку, исказали су своје незадовољство тиме што Електропривреда Србије још увек није расписала тендер, иако је зимска сезона на прагу. Целокупне количине овог огрева уредно су плаћене удружењима.

Протестни одбор на челу са Добривојем Обрадовићем је по завршетку једноипочасовног састанка са градоначелником Пожаревца Сашом Павловићем и народним послаником Верољубом Арсићем, саопштио конкретније информације везане за решавање овог проблема.

– Проблем је свакако настао у ЕПС-у који је требало да распише тендер на који би се пријавило пензионерско удружење и уплатило новац од уписаног угља. Ситуација ће се решити, биће угља, само под неким другим условима. ЕПС ће одредити начин на који ће се платити угаљ, да ли преко удружења панзионера или на неки други начин, о томе ће они одлучити. Успоставили смо сарадњу са градоначелником и народним послаником који су одмах контактирали представнике ЕПС-а и договорили решавање проблема са испоруком угља у што краћем временском року. Количина која је пензионерима потребна је мала, тако да производња електричне енергије на овај начин неће бити угрожена. У граду је 1.620 пензионера уписало 12.500 тона угља, док је дневни ископ 25.000 тона. Реч је о занемарљивој количини огрева и не знам како смо уопште дошли у овакву ситуацију, изјавио је председник Протестног одбора Добривоје Обрадовић.

Share.

Comments are closed.

Skip to content