2021-12-28T11:02:37+01:00 28. децембра, 2021. 11:02 |

Противе се промени Устава

Градски одбор Народне странке Пожаревац у последњем саопштењу позива грађане да слободно и по својој савести одлуче да ли ће учествовати на предстојећем референдуму заказаном за 16. јануар 2022. године, као и да је најављене промене Устава потребно одбацити.

У образложењу указују на то да је на Скупштини Народне странке, одржаној 26. децемба,  новоизабрано руководство ове странке донело закључке у вези са уставним променама, односно, поводом предстојећег референдума.

– Донета је једногласна одлука да предложене промене Устава Србије, које се односе на правосуђе и које је усвојила Скупштина Србије 30. новембра, нису у интересу грађана и државе. Сматра се да предложене промене не би допринеле независности правосуђа, те да би за кратко време судови и јавна тужилаштва била стављена под апсолутну контролу владајућег режима. Са овом тврдњом слаже и стручна јавност у нашој земљи, а у прилог овоме наводимо и чињеницу да актуелна власт није обезбедила јавну расправу односно да грађани нису информисани о предложеним променама Устава, наводи се у саопштењу Градског одбора Народне странке Пожаревац.