2019-09-28T18:12:37+02:00 28. септембра, 2019. 18:12 |

Прва фабрика у индустријској зони

На још једној у низу конференција за јавност Градског одбора СНС у Пожаревцу , председник Одбора и градоначелник Бане Спасовић најавио је долазак првог инвеститора и отварање производног погона у индустријској зони. Наиме, почетком ове седмице почели су радови за које је издвојено 8 милиона динара на уређењу саобраћајница и решавање проблема подземне инфраструктуре за зону која треба да повуче улагања у развој града и покретање индустријске производње. Спасовић је подсетио да пре неколико година изведени радови нису били у складу са пројектном документацијом и да је то морало да се исправи:

-Ти радови који су изведени у претходном периоду пре неколико година нису били у складу са пројектом, те је морала да се направи студија и пресек стања и тек тада смо решили да кренемо са радовима. Нама је важно да смо детектовали проблем и да можемо да приведемо намени индустријску зону, између осталог зато што имамо потенцијалног инвеститора. Очекујемо да ће на том простору да се изгради прво фабричко постројење до краја ове године када се заврши одређена правна процедура.

Спасовић на конференцији за медије није открио о којој је фирми или врсти производње реч. Осим о опремању индустријске зоне говорио је и о реализацији пројекта замене азбестног вовододног цевовода у Ратарској улици и најавио реконструкцију  оштећених коловаза  на градским улицама као и замену тротоара у близини пожаревачких школа.

Славиша Стојковић, секретар ГО СНС и председник Аграрног фонда на истој конференцији за медије најавио је објављивање јавног конкурса за спровођење мера подршке пољопривредној политици и политици руралног развоја Града Пожаревца. Ове године је за субвенције одвојено 30.241.088 динара што је у односу на прошлу годину готово 100.000 евра више. Пожаревац за субвенционирање пољопривреде издваја 2 одсто од годишњег буџета. Субвенционисаће се камате за пољопривредне кредите, успостављање и јачање удружења у области пољопривреде, инвестирање у физичку имовину пољопривредних газдинстава попут набавке механизације, квалитетне стоке, пчеларских кошница, система за заливање и наводњавање, осигурање усева и плодова вишегодишњих засада, расадника и животиња.

Позив грађанима

Градски одбор Српске напредне странке ће у наредном периоду омогућити пријем грађана у просторијама странке где ће моћи, поред сајта СНС-а и фејсбук налога, да потраже решења за проблеме са којима се суочавају. У странци ће грађани моћи да добију правне и друге савете или упутства о процедурама како за институције локалне самоуправе тако и републичке како би могли што лакше да реше своје социјалне или комуналне проблеме, рекао је на конфернцији за јавност председник Одбора СНС Пожаревац, Бане Спасовић.