2020-01-10T09:05:01+01:00 10. јануара, 2020. 09:05 |

ПРВА ГРАДСКА СМОТРА МЛАДИХ ПЕСНИКА: Песниче, покажи се!

У организацији Основне школе „Свети Сава“ одржана је прва градска смотра младих песника „Песниче, покажи се!“. Шеста по реду такмичарска смотра младих песника старијих разреда основне школе добила  је по први пут, градски карактер, у пожаревачком Центру за културу.

 На смотри су учествовали ученици свих основних школа са територије града Пожаревца, а жири, у саставу: Светлана Херман, Марија Запутил и Јелена Чобић,  имао је тежак задатак да измери квалитет стихова и награди највеће песничке домете.

Смотру је отворила директорка ОШ „Свети Сава“, Маргарета Секуловић, истичући да су деца желела да прикажу песника у себи и да им је овом смотром то и омогућено.

-Надамо да ће ова смотра постати место традиционалног окупљања младих песника, одакле ћемо се песничком речју супротставити свим негативним утицајима којима је изложен наш савремени језик, истакла је директорка школе и нагласила да  је ова смотра прошле године ушла у базу Завода за вредновање квалитета као пример добре праксе.

У такмичарском програму смотре учествовала су 34 ученика, који су пре тога прошли селекцију у својим школама. У конкуренцији ученика 5. и 6. разреда победила је Невена Јовановић из Основне школе „Вук Караџић“, а у конкуренцији 7. и 8. разреда најбоља је била Ана Танић, ученица ОШ „Доситеј Обрадовић“. У ревијалном делу чула се рецитација Михаила Дукића, из 3. разреда ОШ „Свети Сава“.

Новинарска секција ОШ „Свети Сава“