2021-07-08T08:47:08+02:00 8. јула, 2021. 08:47 |

Прва смотра фолклора у Петровцу

У организацији Културно-просветног центра у Петровцу на Млави  одржана је Прва смотра фолклорних ансамбала општине. На Летњој сцени КПЦ-а пред више од триста гледалаца, наступила су културно-уметничка друштва из Лопушника, Ћовдина, Стамнице, Кладурова, Шетоња, Манастирице и две фолклорне групе из Петровца на Млави – „Корак по корак“ и „Петровачки ансамбл“. Остала друштва из  петровачке општине, која из оправданих разлога нису наступила пружила су подршку својим колегама аплаузима из публике.

На Смотри је наступило више од 250 извођача. Осим у  фолклорним играма публика је уживала и у наступима инструменталиста и соло извођача. Народни оркестар „Сербиа“ из Петровца на Млави успешно је испратио већину фолклорних ансабала и соло извођаче, што му није било тешко с обзиром на то да годинама уназад учествују на сличним  манифестацијама и негује изворно народно стваралаштво. 

Програм је трајао више од два и по сата, а сви играчи и извођачи солисти, од најмлађих до ветерана, професионано су изнели своје играчке и певачке задатке, док је публика будбно пратила сваки наступ, упркос високом  температурам. Коло се поново заиграло на позорници Петровца, уз велики труд и вољу организатора и учесника. 

                                                                                                                         К.П.Ц.