У Основној школи „Јован Шербановић“  у Рановцу одржано је Општинско такмичење ученика од првог до осмог разреда у шаху. Учествовало је 120 ученика. То је истовремено био и Меморијал „Давид Радуловић“  на коме су познавање шаховске игре демонстрирали и ђаци из школа у Буровцу, Петровцу на Млави, Шетоњу, Мелници, Рашанцу, Великом Лаолу и Рановцу.

     У појединачној конкуренцији награђени су ученици који су освојили прва три места од првог до осмог разреда у категоријама дечака и девојчица. У екипној конкуренцији на прво место пласирала се Основна школа „Бата Булић“ из Петровца, друго место припало је Основној школи „Јован Шербановић“ из Рановца, док су на трећој позицији такмичари из Основне школе „Проф. Брана Пауновић“ из Рашанца.

     Општинско такмичење одржано је уз подршку Спортског савеза Општине Петровац, Шах клуба „Слога“ и Шаховске секције Основне школе „Бата Булић“.

     Најбољи на Општинском такмичењу пласирали су се за Окружно надметање које ће бити одржано у Пожаревцу, 9. марта у појединачној, а  сутрадан, 10. марта у екипној конкуренцији.

Share.
Leave A Reply

Skip to content