Детаљ са отварања
Детаљ са отварања

У пожаревачком Центру за културу, у организацији Удружења „Креативна оштрица“, одржан је Први фестивал стрипа и карикатуре под називом „Стрика фест“. Покровитељ манифестацијеу оквиру истоименог пројекта је Град Пожаревац, a Пожаревљани су на Стрика фесту могли да разгледају изложбу цртача стрипова и карикатура из Пожаревца, Костолца, Голупца, Ниша, Београда и Новог Сада.

Отварању су присуствовали члан Градског већа Дејан Крстић и директор Центра за културу Драги Ивић, који је овом приликомподсетио, да је пре готово три деценије,организован један сличан симпозијум, на коме су своје уметничке способности представљали Петричић и други „богови“ сазвежђа стрипа и карикатуре.

Испред Удружења „Креативна оштрица“ присутне је поздравио Данијел Панић,уз напомену да је намера организаторада ова манифестација постане традиционална. Он је најавио да ће Удружење у наредном периоду организовати још неке културне догађаје и теко допринети повећању броја културних дешавања у граду.

Овогодишњи „Стрика фест“ свечано је отворио члан Већа Дејан Крстић:

-Драго ми је што се у Пожаревцу појавило једно овакво Удружење, које је првим пројектом унело велику новину. Локална самоуправа ће и убудуће подржавати овакве и сличне програме, а од ових младих, креативних људи, наредне године очекујемо нове пројекте, рекао је Крстић.

Осим изложбе одржана је и радионица стрипа, у организацији стрип цртача-чланова Удружења „Чај…одличан”. Учешће су узела деца предшколског и школског узраста. Такође, посетиоци су могли да учествују и на берзи старих али и нових издања стрипова.

                                                                                                                  М.П.

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content