КОМПАНИЈА МЕРИДИАН И ФСС У ИСТОМ ТИМУ 

Под покровитељством Фудбалског савеза Србије и компаније Меридиан, а у организацији Фондације „Дајана Пауновић“, Спортског савеза Краљева, ФС региона западне Србије и Хуманитарног спортског друштва „Шанса“, овог викенда, одржава се први Фудбалски фестивал Србије за децу узраста од 10 до 12 година.

Манифестација под називом „Фудбалски фестивал Србије – Краљево ’21“ која ће се одржати у С.Ц. „Ибар“ у Краљеву, обухватиће преко 120 малишана из 12 клубова и девет градова из региона западне и централне Србије и Косова и Метохије.

Фестивал ће бити хуманитарног карактера у виду прикупљања свих врста помоћи за штићенике дечијег “СОС СЕЛА” из Краљева.

На фестивалу који ће бити неформалног полутакмичарског карактера, учешће ће узети и три екипе из српских средина са Косова и Метохије, а посебну атракцију манифестације представљаће женска екипа из Новог Пазара која ће умеће и вештине девојчица у фудбалу промовисати у равноправном надметању са екипама дечака.

Циљ и амбиција организатора Фестивала јесте да он у наредним годинама прерасте у традиционалну манифестацију која ће обухватати четири квалификациона турнира и завршну манифестацију фестивалског типа на којој ће, поред екипа из Србије, учешће узети и екипе из држава Адриа региона (Западни Балкан плус Хрватска) са јасном амбицијом да догађај постане празник дечијег фудбала међународног регионалног карактера уз подршку УЕФА и националних фудбалских савеза.

Само такмичење ће се одржати у току два дана, од којих ће први дан бити елиминационог типа по куп систему, док је други, финални дан, резервисан за утакмице полуфинала и великог финала. Поред такмичарског дела, планирани су и ревијални садржаји попут такмичења у жонглирању, шутирању пенала, игре брзине и спретности, промоције женског фудбала…

Подршку манифестацији и учесницима фестивала својим присуством ће пружити челник Фудбалског савеза Србије задужен за млађе категорије г. Никола Лазетић, као и неколико истакнутих бивших репрезентативаца Србије, док ће манифестацију свечано посетити и председница истоимене Фондације Дајана Пауновић.

Поред промоције спорта код деце и посебно женског фудбала, циљ манифестације јесте да свој деци, учесницима фестивала, приближи истинске вредности спорта, тимског духа и дружења са вршњацима из различитих средина широм Србије и региона.

МИЛИОН У ХУМАНИТАРНЕ СВРХЕ ТОКОМ ОЛИМПИЈСКИХ ИГАРА

Највеће регионално име из света забаве и игара на срећу, компанија Меридиан је више пута доказала колико је спорт битан део наших живота.

Подсећамо и да је за сваку медаљу Србије на летошњим Олимпијским играма у Токију, Меридиан донирао 100.000 ДИНАРА у хуманитарне сврхе, а да је друштвено одговорна кућа без премца у земљи показао је и пре неколико седмица, победом на хуманитарној акцији за лечење малог Бошка Гуглете, поставши власник заставе Србије са потписима наших олимпијаца.

Такође, у недељу ће компанија Меридиан на утакмици ФМП – Црвена звезда за сваку погођену тројку донирати 20.000 РСД за лечење мале Ленке Анђелковић и Лане Стефановић.

МЕРИДИАН СТВАРА НОВЕ АСОВЕ – ШКОЛЕ СПОРТА И ПОМОЋ КЛУБОВИМА ШИРОМ СРБИЈЕ

Дресови, спортска и техничке опреме, лопте… још један су део мозаика улагања у будућност ове домаће компаније. У сарадњи са клубовима и спортким савезима целе земље, Меридиан је покренуо до сад најопсежнији пројекат у домаћем спорту – школицу спорта за малишане.

Појмови “мали“ и “велики“, професионални и аматерски, спортови с лоптом и без ње за Меридиан не постоје – подршку највећег домаћег донатора из сфере индустрије забаве и игара на срећу имаће сви заљубљеници у спорт у овој земљи. Преко 50 клубова постало је део Меридиан глобалне спонзорске мреже.

ПОДРШКА НАУЦИ, КУЛТУРИ И УМЕТНОСТИ У КРИЗНИМ ВРЕМЕНИМА

Култура и уметност можда и највише трпе током пандемије. Зато Меридиан већ месецима посебне напоре улаже у оживљавање културне сцене у једном од најважнијих здања које ова земља има, а то је Задужбина Илије М. Коларца.

Зато што живот увек побеђује, Меридиан је лепша страна живота!

Share.

Comments are closed.

Skip to content