2018-05-16T10:55:13+02:00 16. маја, 2018. 10:55 |

ПРВИ КВАРТАЛ У ТЕ „КОСТОЛАЦ А“ И „КОСТОЛАЦ Б“: Испуњен производни план

            Производни учинак инсталисаних термокапацитета у Костолцу у првом кварталу био је у складу с планом и четири блока произвела су око 1,75 милијарди kWh електричне енергије. Ненад Марковић, директор за производњу енергије Oгранка „ТЕ-КО Костолац“, истиче да се план производње остварује уз велико залагање запослених.


          − Испунили смо производни циљ, који је био постављен пред нас. И ТЕ „Костолац А“ и ТЕ „Костолац Б“ испуниле су предвиђене тромесечне производне задатке. У ТЕ „Костолац А” је од почетка јануара, па до краја марта укупно произведено 517 милиона kWh, што представља потпуно остварење плана за ову термоелектрану. У истом периоду у два блока ТЕ „Костолац Б“ произведено је око 1,23 милијарде kWh, као што је планом и предвиђено, рекао је Марковић.

            У зимском периоду се у термокапацитетима костолачког огранка „Електропривреде Србије“ производи и топлотна енергија за грејање.

          − Током зимског периода, термоелектрана „Костолац А“ има двоструку улогу. Осим примарне функције производње електричне енергије, обавеза је и да се обезбеђује топлотна енергија за даљински систем који покрива Пожаревац, Костолац, као и насеља у њиховој околини. Грејна сезона траје увек до половине априла, након чега се термоелектране враћају свом примарном задатку, истиче директор Марковић.

                                                                                                                            Р.Н.