2019-12-09T10:39:44+01:00 9. децембра, 2019. 10:39 |

ПУ „ЉУБИЦА ВРЕБАЛОВ“ ПОЖАРЕВАЦ ОБЕЛЕЖАВА СВЕТОГ АЛИМПИЈА

Резањем славског колача у Саборној цркви и пригодним програмом у реновираној сали вртића „Бамби“, Предшколска установа „Љубица Вребалов“ двадесету годину заредом обележава своју крсну славу Светог Алимпија.

Наиме, Свети Алимпије је слава задужбинара Милутина и Милункe Обрадовић који су, почетком прошлог века, зграду у којој се данас налази вртић „Бамби“ завештали најмлађим Пожаревљанима. Она је у почетку служила за смештај сиромашне и деце без родитељског старања и звала се „Сиротан“. Годинама касније на овом простору оформљена је Предшколска установа „Љубица Вребалов“ и наставила да служи најмлађим суграђанима. Овогодишњи домаћин славе била је васпитач Јасна Рајчић, која је свету колачарску дужност за наредну годину предала главном васпитачу „Полетарца“ и припремних група Снежани Јовановић.

Честитајући славу запосленима, директорка Установе Тања Лончар је изразила задовољство што се традиција задужбинара наставља, пожелевши да се сваке наредне године у здрављу и весељу окупљају у још већем броју.

 Као и претходних и ове године уочи славе руководство и запослени у Предшколској установи обишли су вечну кућу својих добротвора Милутина и Милунке Обрадовић на Старом гробљу, где су положили венце и цвеће.

                                                                                                                        Д. Динић