У  Спортском центру Пожаревац, организована је прва подела пакетића за малишане који похађају вртиће ПУ „Љубица Вребалов“.

Поклоне је обезбедио Град Пожаревац а играчке су преузели малишани из објеката „Пчелица“, „Бамби“, „Бубамара“, „Лане“, „Душко Радовић“ и деца која похађају припремни предшколски програм у селима: Баре, Берање, Касидол, Батовац, Брежане, Живица, Брадарац, Маљуревац, Набрђе, Трњане, Пољана, Пругово и Ћириковац.


Директорка ПУ „Љубица Вребалов“ Тања Лончар, истакла је да на овај начин Предшколска установа остварује начела предвиђена Конвенцијом о правима детета и да се први пут у историји ове установе сви малишани дарују у новој години. Она је напоменула да се нада да ће ово постати традиција и поручила:

–  Нека се радост и игра шире нашом установом јер то су вредности којима тежимо. Децо, знајте да је ово ваш град и ваш вртић, а ви наше највеће богатство, рекла је Лончар.

Доделу пакетића на свој начин улепшали су малишани Етно хорића “ГАНИП”-а под управом Љубице Миладиновић.

Друга подела пакетића, за децу која иду у вртиће „Невен“, „Даница Радосављевић“, „Лептирић“, „Сунашце“ и „Полетарац“, биће у четвртак, 30. јануара, док ће Костолчани као и деца из  предшколског програма села Кличевац, Стари Костолац, Кленовник, Петка и Дрмно поклоне добити у објекту „Мајски цвет“ Костолац, у петак,  31. јануара.

               И.Р.

Share.

Comments are closed.

Skip to content