У Голупцу је одржана Изборна скупштина Општинског одбора Партије уједињених пензионера, пољопривредника и пролетера Србије „Солидарност и правда“. Изабран је нови Општински одбор од осам чланова сталног састава. За новог председника Општинског одбора једногласно је изабран Војислав Ивић из Голупца.

Изабрани су и Надзорни одбор, дисциплинска комисија и секретар. Формиран је  и Месни одбор ПУПС – солидарност и правда Голубац, са Војиславом Будимировићем као председником. Такође су на седници усвојени извештај о раду за протекли и план рада за наредни период.

Ивић је истакао да је пред новим руководством велики рад на омасовљавању партије и формирању месних одбора у 24 месне заједнице.

– Већ постоје услови да се у шест насеља формирају месни одбори, јер у тим насељима међу нашим чланством има угледних домаћина, вредних пољопривредника и добрих и поштованих људи. Желимо да помогнемо социјално угроженим суграђанима, пензионерима који имају мале пензије и којима је потребна нека помоћ, нагласио је нови председник ОО ПУПС-а Голубац, Војислав Ивић и истакао добру сарадњу са локалном самоуправом, општинском и месном организацијом пензионера Голупца.

Изборној скупштини у Голупцу присуствовали су Драган Станојевић, потпредседник Извршног одбора ПУПС – солидарност и правда и председник Општинског одбора ПУПС Пожаревац, затим, Драган Радовановић, члан Главног одбора ПУПС-а задужен за Браничевски округ и председник Градског одбора ПУПС Пожаревац, као и Марко Стојаковић, заменик председника Општине Голубац.

Станојевић, Ивић и Радовановић

У претходном периоду завршени си избори у Пожаревцу, Костолцу, Жагубици и следе избори у осталим општинама на подручју Браничевског округа.

– Наш циљ је да ширимо мрежу месних организација на подручју Округа и да омасовимо партију. У већини општина Браничевског округа ПУПС је у коалицији са Српском напредном странком, где имамо наше представнике како у скупштинама Града и општина, тако и у општинским већима и управним одборима јавних предузећа и установа, навео је координатор ПУПС-а за Браничевски округ Драган Радовановић.

Како је нагласио Драган Станојевић, до сада су избори завршени у 100 градских и општинских одбора, а до априла биће завршени и у преосталих 29, како је то и предвиђено планом партије.

– Циљеви партије су пре свега да пензије прате плате и да држава буде гарант редовних исплата пензија, истакао је Станојевић и додао:

– Боримо се за „социјалну пензију“. То је помоћ онима који никада неће постати пензионери, који имају пуних 65 година живота, али немају 15 година радног стажа. Та помоћ не би требало да буде мања од износа динарске противвредности од 100 евра. Циљеви су да имамо што више младих запослених. Што је већи број младих који су запослени плаћаће и доприносе за пензијски фонд, што ће допринети да пензије буду редовне и увећавају се у наредном периоду. Залажемо се за загарантоване цене стратешких пољопривредних производа, како би пољопривредници могли да планирају своју производњу. Такође се залажемо за редовну исплату субвенција.

– У Влади Србије поново имамо министра Милана Кркобабића, који својим пројектима и идејама, кроз Министартсво за бригу о селу, помаже и усмерава младе да остану на селу кроз доделу бесповратних средстава за куповину кућа, доделу минибусева за села која немају развијен јавни саобраћај и као нов пројекат, за доделу до 10.000 евра младима који ће остати у селу или доћи да живе и да започну одређене привредне делатности. Иначе, рад и идеје министра Кркобабића подржава Српска академија наука, што такође говори о њиховом значају.

 

Љ. Настасијевић

Share.

Comments are closed.

Skip to content