Председник Општине Жабари Јован Лукић говорио је, недавно, о инвестиционим активностима  на жабарској територији, фокусирајући се нарочито на путну инфраструктуру. Лукић је овом приликом нарочито истакао улагања Републике Србије која се огледају у инвестирању у два путна правца. Први је пут  Жабари –Четереже- Брзоходе – Петровац, чија је вредност од око 200 милиона динара, а други пут Жабари – Велика Плана, у који се инвестира око 400 милиона динара. Пут Жабари- Велика Плана проширује се по 80 сантиметара са обе стране.

-Овај пут је од великог значаја јер  је аутопут десетак километара од Велике Плане. Чим добијемо бољу путну инфраструктуру, отвара нам се могућност привлачења инвеститора и изградње индустријске зоне, каже председник Општине Жабари истичући изузетну сарадња са Републиком.

 Јован Лукић

– Нама су врата свуда отворена, у свим министарствима, а резултати су очигледни. Представници Републике  препознали су наш проблем са путевима. Председник Србије Александар Вучић  два пута је посетио Општину Жабари и испунио своја обећања, каже Лукић.

 -Ми смо између Свилајнца, Петровца на Млави, Пожаревца и Велике Плане тако да смо можда били мало неправедно запостављени. У последње време бољитак се види. 

Са око 35 милиона динара из општинског буџета рађени су локални путеви у Влашком Долу, Ореовици, Жабарима, Витежеву, Породину, Александровцу…

– Гледамо да свако село добије пут. То је основна ствар. У Жабарима више не постоји ниједна значајнија улица која није асфалтирана

Када је реч о остатку инфраструктуре новцем из Републике гради се и 76 километара канализационе мреже, а питање гаса је решено изградњом гасне станице у Породину. 

Р.Н

Share.

Comments are closed.

Skip to content