2018-11-15T14:45:19+01:00 15. новембра, 2018. 14:45 |

Путокази до Костолца и нова аутобуска стајалишта

Због све веће фреквенције људи ка Костолцу, пoстављени су адекватни путокази на аутопуту Е-75.

Конкретно, велики број домаћих и страних радника ангажован је на различитим пословима у Градској општини Костолац, такође, око 3.500 људи запослено је  у Огранку „ТЕ-КО  Костолац“, док је на градњи новог термоенергетског блока Б-3 тренутно упослено још око хиљаду кинеских радника. Додатна радна снага ангажована је на изградњи луке у Костолцу.

Услед тако увећане фреквенције саобраћаја, постављена је нова саобраћајна сигнализација на  аутопуту Е-75, Београд –Ниш, а ускоро ће се нове ознаке наћи и на путу од наплатне рампе  Пожаревац  до  Костолца.

-Реч  је о првој фази у оквиру које је постављена  саобраћајна  сигнализација  у смеру ка Костолцу на аутопуту Београд – Ниш, а следи постављање  нове саобраћајне  сигнализације од наплатне рампе Пожаревац до скретања за Костолац где недостаје још пет саобраћајних знакова, за чије је постављање задужено ЈП „Путеви Србије“, истиче председник Градске општине Костолац Серџо Крстаноски.

У самом Костолцу ради  се на уређењу  улица, сређивању  аутобуских  стајалишта, постављању билборда и саобраћајној сигнализација на путевима који воде ка Костолцу.

Костолац и околна села добијају нова аутобуска стајалишта. На шест локација у Костолцу, на којима грађани чекају аутобуски превоз, постављене су  нове заштитне табле од  лексана. На сваком том стајалишту налазе се и обавештења са редом вожње и важним  телефонима на територији ГО Костолац. Такође су монтиране клупе и канте за отпатке. У припреми је уређење четири стајалишта у селима Петка, Острово, Кленовник и Село Костолац.

Председник Крстаноски најављује да је у  наредном  периоду  планирана  набавка једног савременог стајалишта, које ће бити испред Спортске хале са савременим  седиштима, соларним панелом, местом за пуњење мобилних телефона, бесплатном Wi/Fi  зоном, светлећом рекламом  и тајмером са датумом и временом.