Српска лига „Запад“ и наредне сезоне имаће у својим редовима два клуба из Браничевског округа. Поред староседелаца пожаревачког Младог радника 1926, нови члан је и РСК из Раброва. Због скраћења лиге испало је у нижи ранг такмичења чак осам клубова, међу њима и „Слога 33“ из Петровца на Млави. Пожаревљани су у последњи час изборили опстанак, што је заначајно за овај клуб који наредне јесени прославља јубиларни 95. рођендан.

Рабровци су били прваци Подунавско – шумадијске зоне са 79 бодова (24 победе, 7 пораза, 3 ремија и гол разликом 83:34), испред ОФК Михајловца (73), Поморавља (Влашки До) и ОФК Аранђеловца (55), односно ВГСК – а (Велико Градиште) са 53 бода.

Треба очекивати, мада је конкуренција веома јака, да РСК избори златну средину, а да „Млади радник 1926“ амбициозније крене ка врху табеле. Оба клуба морају имати три млађе селекције у такмичењу, у редовним узрасним лигама млађих категорија ФС РЗС.

Српска лига „Запад“ 14. августа стартује са 16 клубова, без ванредних кола. Јесењи део трајаће до 21. новембра, првак ће директно међу прволигаше, за разлику од минуле сезоне када је првак „Слога“ из Пожеге морала да се разиграва и није успела да се квалификује  у виши ранг, тако да и даље остаје српсколигаш.

Клубови учесници Српске лиге „Запад“, у сезони 2021/2022. су: „Борац 1926“ (Чачак), „Слога“ (Краљево), „Слога“ (Пожега), „Јединство“ (Уб), „Будућност“ (Ариље), ГФК „Слобода“ (Ужице), „Трепча“ (Косовска Митровица), „Смедерево 1924“, „Сушица“ (Крагујевац), „Таково“ (Горњи Милановац), „Мачва 1929“ (Богатић), „Млади радник 1926“ (Пожаревац), РСК (Раброво), „Реал“ (Подунавци), „Слога“ (Бајина Башта) и „Рађевац“ (Крупањ).

Р. Сандић 

Share.

Comments are closed.

Skip to content