Пожаревачки фудбалски клуб „Млади радник 1926“, поред своје редовне школе за предпетлиће, петлиће, кадете и јуниоре, отворио је и фудбалску секцију за децу са посебним потребама. Тренира се и игра на Вашаришту а тренер је професор  Милош Милошевић.

       Ми верујемо да је свако дете рођено за велика дела и да јe наша обавеза да му обезбедимо најбоље услове за одрастање. У складу са тим основали смо секцију за рад са децом која имају сметње у развоју. Секција ради на Градском стадиону уторком и четвртком од 19 часова, води је тренер Милош Милошевић са завршеним Факултетом спорта и физичког васпитања, смер – мастер академских студија, каже председник Клуба Сенад Марић.

        Млади пожаревачки стручњак са пуно љубави ради са овом  децом.

       -Још од студентских дана жеља ми је да радим са децом. Волим децу и без проблема и великог размишљања сам прихватио рад у спортовима који ми нису примарни: као тренер у ЖРК „Пожаревац“, а затим и у Гимнастичарском клубу „Млади радник“. Стицајем околностима указала се могућност аганжмана и у ФК „Млади радник“, каже Милошевић и додаје:

        -Нисам се двоумио око прихватања ове обавезе. Знам да је такав позив врло тежак, ретко ко жели да се прихвати таквог посла. Лично, на све то не гледам као на посао, радим из љубави према спорту, а посебно што знам колико је овој деци потребна физичка активност.

        У свему овоме важна је и сарадња са родитељима.

        -Њихови родитељи и ја свесни смо колико они могу да се приближе професионалним спортистима. Циљ нам је, уствари, да ова деца долазе на тренинге, уживају у њима… Надам се да ће наш пример позитивно утицати на остале клубове да створе услове за рад са децом са посебним потребама, да у сваком граду бар један клуб пружи спортску шансу овој категорији својих суграђана, каже професор Милошевић.

                                                                                                          Раде Сандић

Share.

Comments are closed.

Skip to content