2019-05-02T19:50:44+02:00 2. маја, 2019. 19:49 |

Радови у Градишту, Раму и на Сребрном језеру

Велико Градиште, са Сребрним језером и Рамском тврђавом, једна од најпосећенијих српских туристичких дестинација, дочекало је за ускршње и првомајске празнике грађане и прве туристе уређено.

Градиште је прва општина у Србији која је поставила иновативну вертикалну сигнализацију са функцијом подног и вертикалног осветљења пешачких прелаза, које ће се напајати соларном енергијом, а возачима и пешацима ће олакшати саобраћај на кружном току на улазу у град и скретању ка Сребрном језеру.

И у самом граду и на Сребрном језеру уређена је хоризонтална сигнализација – обновљени су пешачки прелази, ознаке за школу у граду, паркинг места за таксисте и особе са инвалидитетом, обележене испрекидане и пуне линије и постављено 40 нових саобраћајних знакова, а замењени су и они оштећени.

На путу Тополовник-Рам, ради се на деоници Затоње-Рам где је од укупне дужине од 15 km урађено око 4,5 km пута. Асфалт се, ради квалитета, поставља у два слоја, а радови ће се наставити 6 маја.

И у обновљеној Рамској тврђави настављени су радови на уређењу прилаза. У току је завршетак израде пешачких стаза ка тврђави од којих ће једна водити од друмског пута, а друга од Дунава. Уједно, турска фирма “Грид“ завршава плато у подножју ове грађевине где ће се саставити приступне стазе. Очекује се да радови буду окончани до краја наредног месеца.

Председник Општине Драган Милић обишао је све радове.