Велико Градиште, са Сребрним језером и Рамском тврђавом, једна од најпосећенијих српских туристичких дестинација, дочекало је за ускршње и првомајске празнике грађане и прве туристе уређено.

Градиште је прва општина у Србији која је поставила иновативну вертикалну сигнализацију са функцијом подног и вертикалног осветљења пешачких прелаза, које ће се напајати соларном енергијом, а возачима и пешацима ће олакшати саобраћај на кружном току на улазу у град и скретању ка Сребрном језеру.

И у самом граду и на Сребрном језеру уређена је хоризонтална сигнализација – обновљени су пешачки прелази, ознаке за школу у граду, паркинг места за таксисте и особе са инвалидитетом, обележене испрекидане и пуне линије и постављено 40 нових саобраћајних знакова, а замењени су и они оштећени.

На путу Тополовник-Рам, ради се на деоници Затоње-Рам где је од укупне дужине од 15 km урађено око 4,5 km пута. Асфалт се, ради квалитета, поставља у два слоја, а радови ће се наставити 6 маја.

И у обновљеној Рамској тврђави настављени су радови на уређењу прилаза. У току је завршетак израде пешачких стаза ка тврђави од којих ће једна водити од друмског пута, а друга од Дунава. Уједно, турска фирма “Грид“ завршава плато у подножју ове грађевине где ће се саставити приступне стазе. Очекује се да радови буду окончани до краја наредног месеца.

Председник Општине Драган Милић обишао је све радове.

Share.

Comments are closed.

Skip to content