2017-07-26T08:35:25+02:00 26. јула, 2017. 08:35 |

РАДОВИ У ПОЖАРЕВЦУ: За лепши изглед града

IMG_2363Због реконструкције коловоза и тротоара, за саобраћај у Пожаревцу су затворене улице Лењинова и  Таковска до Драже Марковића. Слично ономе што се радило у Улици Даворјанке Пауновић Зденке, прво се постављају подземне инсталације. На овој раскрсници, након што ЈП „Топлификација“ заврши са својим делом посла – заменом старе топловодне мреже, доћи ће путари и урадити комплетну реконструкцију коловоза и тротоара, потврдио је Митар Караџић, градски менаџер.

Док радови у овом делу града трају, саобраћај се одвија улицама др Воје Дулића и Вељка Дугошевића.

За ово лето Караџић најављује и реконструкцију тротоара у Улици Лоле Рибара, а током августа у Улици Чеде Васовића.

            Радове су обишли чланови Градског већа, Далибор Миљковић задужен за комуналну инфраструктуру и Млађан Николић задужен за месне заједнице.

            Радови у улици Даворјанке Пауновић износе 10.807.901 динар. Замењене су подземне инсталације и изграђени бетонски објекти ЈП „Топлификација“ и ЕД „Пожаревац“. Са платоа су уклоњени бесправни привремено подигнути објекти (гараже). Поплочане су стазе код Музеја и остаје још да се асфалтира и поплоча остатак улице.

Далибор Миљковић додаје и да је на том месту од подземних радова изведено одвајање кишне и фекалне канализације, које није урађено годинама уназад: -У току су радови на рехабилитацији, обнављању, замени и ојачавању дотрајалог коловоза и тротоара, проширењу и уређењу раскрснице улица Таковска, Лењинова и Воје Дулића. За те потребе је издвојено 14.494.210 динара, а рок за завршетак радова је 30 дана, наводи Миљковић.

Млађан Николић истиче да ова градска власт ради оно што је и обећала, а то је да ће у свакој месној заједници, без обзира да ли је реч о градским, сеоским или из Градске општине Костолац, бити инвестиција, и додаје: -Тренутно се изводе радови у МЗ Булевар, која је централна градска месна заједница и те улице користе сви Пожаревљани и бројни путници који долазе из других крајева нашег округа, али и из читаве Србије. Замолићемо грађане да користе алтернативне путне правце како би се избегле саобраћајне гужве и апелујем на возаче да не паркирају своја возила у зони извођења радова.