2021-08-12T09:20:09+02:00 12. августа, 2021. 09:20 |

Радови у Улици Браће Ивковић у Кучеву

Испред Установе за одрасла и старија лица „Кучево“,  радници Предузећа за путеве Пожаревац  реконструишу  улицу Браће Ивковић у дужини од једног километра.  Почетку радова присуствовали су и представници локалне самоуправе, заменик председника Општине Ненад Микић и председник Скупштине општине Бранко М. Кецман. 

-Овим радовима претходило је решавање једног вишедеценијског проблема  који су имали мештани овог дела насеља, а то је потреба за санацијом кишне канализације дуж целе улице.  Сада смо то завршили и прелазимо на асфалтирање комплетне улице. Реконструкцију овог дела пута радимо из још једног битног разлога, а то је Међународна  рели трка која ће се одржати између 13. и 15. августа у нашој општини. Реч је о трци под називом „Борско – браничевски рели“  у којој учествује осам општина борског и браничевског округа, изјавио је заменик председника Општине Ненад Микић. 

Реконструкцију пута делом финансира локална самоуправа са 3 милиона динара, остало су донације Министарства омладине и спорта, Ауто-мото савеза и других организација. 

-Најважније је да у оваквим реконструкцијама следимо редослед радова, да прво решавамо н битне инфраструктурне проблеме који се тичу, воде, канализације…па да  после тих радова и санација уграђујемо асфалт у тим улицама, истиче заменик председника.