Свечаном академијом и програмом уприличеним на недавно обновљеној Рамској тврђави на Дунаву, обележен је 2. август, Дан Општине Велико Градиште. Скупу којим је представљен  туристички драгуљ, средњевековна тврђава на Дунаву, присуствовали су званичници локалне самоуправе, некадашњи председници општине, директори јавних предузећа и установа, представници цркве, полиције, војске као и представници општина из суседне Румуније са којима Велико Градиште има прекограничну сарадњу. Обележавању Дана општине присуствовао је и Владан Тадић, генерални конзул Републике Србије у Темишвару.

У обраћању на свечаној академији, председник Општине Велико Градиште, Драган Милић, правећи осврт на период од августа 2018. до августа 2019. године, нагласио је да је опредељење  развоја стратешки исто, туризам и пољопривреда, и да ова општина захваљујући положају и близини Сребрног језера, Дунава и Пека има пуни потенцијал управо за ове две привредне гране:

-Туризам и развој туризма је наша перспектива и иде у добром правцу. У последњих десетак година у Сребрно језеро је уложено између 150 и 200 милиона евра, тренутно се гради преко 200 нових апартмана. Овог тренутка од туризма живи око 400 људи и ту има оквира за ново запошљавање.

На академији одржаној поводом обележавања Дана Општине приказан је филм „Велико Градиште 2019, улагања у будућност“. У уметничком делу програма наступала је сопран Марта Благојевић уз клавирску пратњу Илије Рајковића.

 Награђени

            Поводом Дана Општине Велико Градиште, а на основу одлуке Скупштине, председник Драган Милић уручио је на свечаности Повеље представницима ЈП „Путеви Србије“ и Предузећа за путеве „Пожаревац“. Општинске награде Милић је уручио Бошку Савковићу, Владици Милановићу, Растку Јокићу, Живораду Илићу, Милојку Милосављевићу, Богици Николићу, Ивану Пантићу, Лазару Милошевићу, Снежани Милојковић, Јелени Марковић, привредним друштвима „Кулфуд“ из Новог Сада и „Терахум“ из Великог Градишта, Удружењу жена „Тополовчанка“ и СЗТР „Еском“.

            У име награђених захвалио се Растко Јокић, ученик генерације Средње школе „Милоје Васић“.

Share.

Comments are closed.

Skip to content