Од почетка нове школске године у Основној школи „Јован Шербановић“ у Рановцу ученици похађају наставу у знатно квалитетнијим и безбеднијим условима. Ово  захваљујући томе што је током лета обављена реконструкција школског крова који од почетка није добро урађен па је низ година прокишњавао у четири учионице, два кабинета, школској библиотеци и спортској хали. Изведеним радовима  истовремено је спречено уништавање опреме и материјално-техничких ресурса. 

      Финансијска средства за реконструкцију, у потпуности, у износу од осам милиона динара обезбедило је Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

     Поводом завршетка инвестиције школу су посетили представници локалне самоуправе: заменик председника Општине Горан Ристић и заменик председника Скупштине општине Драган Маринковић. Директорка школе Сања Стјепановић рекла је том приликом да је ово „пример добре праксе  у препознавању потреба и потенцијала  школе од стране Министарства и јединице локалне самоуправе и давању доприноса спречавању одласка младих из сеоских средина“.

     Школу „Јован Шербановић“  у наредном периоду очекује и реконструкција пода у фискултурној сали.

Share.

Comments are closed.

Skip to content