2020-02-26T07:26:14+01:00 26. фебруара, 2020. 07:26 |

РАНОВAЦ: Прва награда за нај клип кукуруза Германовићу

Пољопривредна апотека „Нешко“ из Рановца организатор је 17. Сајма пољопривреде који је ове године окупио велики број излагача и пољопривредника. Учествовале су водеће компаније за производњу семенске робе и ђубрива и за заштиту биља са територије Србије, Удружење жена, произвођачи воћних ракија… Традиционално на Сајму је организован избор за најклип кукуруза. Прву награду овога пута освојио је Златко Германовић из Старчева који се такмичио са БЦ хибридом. Победнику је припала награда – викенд за двоје у Врњачкој Бањи.

Према речима представника организатора и домаћина, директора ПА „Нешко“ Драгана Брејића, овогодишњи Сајам пољопривреде у Рановцу један од најпосећенијих до сада и из године у годину ова манифестација окупља све већи број учесника не само из Петровца и околине већ из читаве Србије. Сајам има подршку и локалне самоуправе, његовом отварању ове године присуствовао је помоћник председника Општине Петровац на Млави Борис Гвоздић.

Робин Грбиновић, председник Савета МЗ  Рановац истиче да је Сајам пољопривреде веома важна манифестација за село у коме се највећи број становника бави пољопривредом и да је ово добра прилика за размену искустава и стицање нових знања у пољопривредној производњи.