2021-02-06T10:12:23+01:00 6. фебруара, 2021. 10:12 |

Распоред војних вежби на комплексу „Пескови“

Јединице Војске Србије наредних дана настављају гађање из пешадијског наоружања на Војном комплексу „Пескови“, општина Велико Градиште), рејон села Кусиће, који захвата објекте:  Коларница – Кошеви – Орнице – Доњи пескови  – Саднице – Топоље.

Гађање ће се обавити  у уторак 9. среду 10. четвртак 11, четвртак 18. и у чевртак 25. фебруара. 

Забрањује се кретање, задржавање и боравак људи, стоке, моторних возила и сточних запрега у означеном простору у наведеним данима.

Полигонски – стрелишни простор у којем ће се изводити гађање биће обележен црвеним барјачићима и таблицама са натписом: „НЕ ИДИ ДАЉЕ – ГАЂА СЕ“ и обезбеђен стражарима.

У наведеним данима забрањен је бораквак у означеном простору и свако прикупљање и дирање нераспрснутих пројектила и њихових делова.  При наиласку на такав пројектил свако лице је дужно да о томе одмах обавести најближе органе полиције или најближу команду Војске Србије (Команда ЦО КоВ или дежурни ВК “Пескови“).

Војска Србије неће сносити одговорност за несрећне случајеве који могу настати дирањем нераспрснутих пројектила и њихових делова.

Све информације о реализацији гађања могу се добити у Команди ЦО КоВ у Пожаревцу или код управника Стрелишта у селу Кусиће.