2019-11-18T13:28:33+01:00 18. новембра, 2019. 13:28 |

РЕГИОНАЛНА РАЗВОЈНА АГЕНЦИЈА „БРАНИЧЕВО ПОДУНАВЉЕ“ : Инфо дан о програмима Европске уније

У Скупштинској сали Градске управе Пожаревац данас је одржан Инфо дан о ЕУ програмима који се тренутно реализују у Србији. Реч је о пројекту „Подршка учествовању у ЕУ програмима“ који финансира Европска унија, у сарадњи са Развојном агенцијом Србије и Регионалном развојном агенцијом  „Браничево-Подунавље“.

Тим стручњака одржао је презентацију о могућностима аплицирања, начинима за проналажење адекватних партнера, као и подобностима за аплицирање.

                  Максимилијан Федингер

Инфо дан намењен је представницима предузећа, пословних удружења и организација, локалних самоуправа, факултета, научних институција, невладиних организација…

– Наш циљ је да помогнемо учешће Србије у програмима које финансира Европска унија. Имамо три компоненте на пројекту, једна је посвећења подизању капацитета локалних институција, организација и предузећа за учествовање у овим програмима.  Имамо различите приступе. Један од приступа су и Инфо дани које организујемо. Такође, развијамо наше интернет платформе које омогућавају потенцијалним корисницима ЕУ програма да се региструју и  траже партнере за ове програме. Имамо и електронску платформу, активни смо и на друштвеним мрежама. Следеће године у ово време организоваћемо исте овакве дане у новом циклусу, најавио је вођа пројекта Максимилиан Федингер.

И.Р.