Један од најзначајних догађаја које Удружење пчелара Пожаревац организује у зимском периоду је 12. Регионално саветовање пчелара браничевског округа, које се одржава у недељу, 25. фебруара, у Центру за културу Костолац. Саветовање се организује у сарaдњи са Буџетским фондом Града Пожаревца, Локалном самоуправом и Градском општином Костолац, док је почетак у 10 сати.

– И овогодишње Световање носи префикс међународног. Наиме, у оквиру скупа који има назив „Едукацијом до остваривања циљева“ централни сегмент заузимају наступи уважених словеначких стручњака која ће уз прeдстaвнике пчeлaрских удружeњa брaничeвскoг пратити представници других округа и гости из иностранства. Предавање на тему „Припрема за главну пашу, производња ројева и додавање матица“ одржаће председник Пчеларског савеза Словеније Боштјан Ноч. Потом ће о контроли варое у климатски промењеном окружењу говорити доктор ветеринарске медицине Роберт Бали, који ради на пчeлaрскoм гaздинству „Пислaк Бaли“ нajвeћeм у Слoвeниjи сa вишe oд 2500 кoшницa. Након паузе следи дискусија у коју се могу укључити сви присутни и ја овим путем позивам све заинтересоване произвођаче пчеларске опреме да узму учешће на овогодишњем Регионално саветовању пчелара Браничевског округа на коме је присуство бесплатно, каже председник Удружења пчелара Пожаревац Дејан Стефановић.

Све информације и пријаве за Саветовање могуће су путем телефона 060/82 80 316 (Дејан Стефановић) и 065/22 15 011 (Дејан Милошевић).

Share.
Leave A Reply

Skip to content