2020-07-30T09:01:53+02:00 30. јула, 2020. 09:01 |

Реконструисани и изграђени спортски терени

У Голупцу се, уз подршку Европске уније преко развојног програма ЕУ ПРО, ради на додатном унапређењу услова за организацију културних и спортских манифестација.

Завршени су радови на реконструкцији позорнице, спортског  терена и трибина на  постојећем  спортском стадиону за мале спортове који је грађен пре три деценије. Изграђени су   два тениска терена, терен за кошарку и одбојку и једно дечије игралиште . Вредност радова је 120 хиљада евра, од којих је 100 хиљада евра обезбеђено из програма  ЕУ ПРО, а остатак из буџета општина Голубац.

– Општина Голубац сада има све услове за развој спорта и добро је  место за окупљање младих. Са Голубачком тврђавом која је обновљена средствима ЕУ општина Голубац је водећа туристичка дестинација на Дунаву, а додатна подршка ЕУ омогућиће употпуњавање туристичке понуде. Сада ће сви становници општине имати боље услове за бављење спортом и прилику да уживају у још богатијимм културним  програмима. Голубац заслужује да буде лепо уређен као значајна туристичка дестинација на овом делу Дунава. Нови пројекти омогућиће да Голубац добије своје место на туристичкој карти Србије и буде један од најлепших градова на Дунаву, рекао је председник Општине др Небојша Мијовић.

Током реализације пројекта, посебна пажња била је усмерена на активности које су се односиле  на примену принципа доброг управљања, што подразумева и доношење правилника о управљању и коришћењу спортских терена и позорнице. Ученицима ће терени  бити доступни за часове физичког васпитања, а особама са инвалидитетом и грађанима  за рекреацију. Ове активности спроводене су  у партнерству са програмом „Swiss PRO“ који подржава Влада Швајцарске.

Љ. Настасијевић