2021-08-06T09:22:26+02:00 6. августа, 2021. 09:22 |

Реконструкција кучевачког Дома здравља на јесен

Општина Кучево је објавила јавну набавку за комплетну реконструкцију Дома здравља. Укупна вредност радова је 280 милиона динара, а реч је о пројекту који финансијски подржава Република у циљу унапређења животних услова на подручју ове локалне средине.

       На конференцији за медије поводом објављивања јавне набавке, председник Општине др Иван Рајичић истакао је да је у питању комплетна реконструкција објекта. Обухватиће и машински део, замену котлова, затим реконструкцију кровног покривача, уређење свих просторија, уградњу лифта и потпуну реконструкцију платоа испрад зграде Дома.

   Иван Рајичић

      -Наши грађани ће добити један модеран објекат у коме ће на  квалитетан начин задовољавати потребе за примарном здравственом заштитом што је изузетно важно у садашњим околностима. Јавна набавка трајаће 27 дана након чега ћемо приступити избору најповољнијег понуђача. Почетак реконструкције очекујемо на јесен, рекао је председник Општине и додао  да је осим овог републичког пројекта, у општини актуелан и програм који спроводи локална самоуправа а тиче се уређења сеоских амбуланти.  Завршена је санација амбуланте у Волуји после које ће се, упоредо са реконструкцијом Дома здравља у Кучеву, радити и на уређењу свих осталих амбуланти у сеоским насељима.