У општини Жагубица отпочела је реконструкција атарског пута уз реку Тисницу. Овај пут је у поплави 2018. године однела вода, па је био непроходан за око 150 домаћинстава која живе или имају имања у делу Жагубице званом Стрњик.

Општина из буџета за 2019. годину финансира рашчишћавање и реконструкцију овог атарског пута од Жагубице до Црне реке у дужини од 20 километара. Пут ће се тако поново повезати са саобраћајницом Жагубица – Бор.

Председник Општине Жагубица Сафет Павловић обишао је део пута на коме су радови започели и у обраћању окупљеним грађанима је рекао:

– После муке која нас је задесила 2. августа прошле године, морамо да се боримо да отклонимо последице. Свима је познато да је овај пут уз Тисницу па до Црне Реке, жила куцавица за грађане насеља овог дела Жагубице. Локална самоуправа је са вама и настојаћемо да у наредних 20 дана завршимо радове. За сада је уређен пут у дужини од 2,500 метара и предстоји нам још 16 километара.

Након завршене реконструкције овим путем моћи ће да се користе путнички аутомобили и пољопривредна механизација, обећао је председник Павловић.

Share.

Comments are closed.

Skip to content