2018-03-06T22:36:01+01:00 6. марта, 2018. 22:36 |

РЕКОНСТРУКЦИЈА ЗГРАДЕ НАЧЕЛСТВА У ПОЖАРЕВЦУ

Наставак радова са доласком лепшег времена

На последњој седници Скупштине града Пожаревца, једно од постављених питања одборника је зашто радови на реконструкцији зграде Начелства споро напредују и зашто је рок за њен завршетак одавно истекао?

Одговор је дао градски менаџер Митар Караџић:

-У пројекту смо установили да се фасада ради малтером. Ангажовали смо Институт за испитивање материјала, након чега је установљено којег је порекла постојећи малтер на фасади. Дошли смо до закључка да уколико би се стављао цементни малтер, радови не би били квалитетно обављени. Уз сагласност Министарства привреде обуставили смо радове, док не видимо који су то непредвиђени радови. Очекујемо да се, чим крене лепше време, настави  рад, али не малтером, већ рофиx материјалом, који је квалитетнији. Осим тога, извршиће се и комплетна замена столарије. Првобитно, пројектом је била предвиђена замена само спољних прозора, а да се унутрашњи само преуреде и префарбају, међутим, по добијању нове сагласности из Министарства приреде, прозори ће бити комплетно замењени, нагласио је Караџић.

Иначе, у обавештењу о закљученом уговору, објављеном на сајту Министарства привреде Републике Србије, наводи се да је критеријум за доделу уговора била најнижа понуђена цена. Најповољнији извођач радова било је предузеће „Јовић – градња“ ДОО Пожаревац, које је за реализацију пројекта понудило више од 40 милиона и 200 хиљада динара. Уговор је закључен 19. јуна, а радови на реконструкцији отпочели су 25. јула прошле године. Међутим, ни након 120 дана, што је уједно био рок за реализацију овог пројекта, радови нису окончани.

М. П.