МАРИЈА ВУКОВИЋ ЗАВРШИЛА САМОИЗОЛАЦИЈУ

Марија Вуковић, најбоља спортисткиња Пожаревца за 2019. годину у традиционалној акцији „Бирамо најбоље екипа и спортисте године“ коју организују Спортски савез Пожаревац и регионални недељник „Реч народа“, у Пожаревцу је и управо је изашла из обавезне самоизолације.

      -Добро сам и лепо ми је у Пожаревцу. Са својим клубом „Рјазан“ из истоименог руског града, била сам на припремама у познатом спортском центру Анталији у Турској  од 13. до 20. марта. Када је почела епидемија, мој клуб се одмах вратио у Русију. Нисам могла са њима да одем јер су руске  власти затвориле границу и нису дозвољавале  странцима улазак у земљу. Уследио је  повратак у Србију. Стигла сам 25. марта авионом Ер Србије  у Београд, па правац за Пожаревац. Од тада па надаље, пуних 28 дана боравила сам у самоизолацији, каже Вуковићева која на наше питање како се здравствено осећа, одговара:

       -Хвала Богу, добро сам и све је у реду. Што се тиче фудбала, у Русији за сада нема ништа ново. У контакту сам са клубом, па када све ово прође, вратићу се у Рјазан. За сада нема ни говора о повратку. Тренирам у кућним условима. Имам програм по коме радим да одржавам какву – такву форму. Недостаје ми терен, трчање и шутирање лопте.  

         Стандардна државна репрезентативка у фудбалу и футсалу као да једва чека да почне са пуним тренингом.

        -Наша репрезентација је требала да има окупљање крајем овог месеца и припеме за квалификациони сусрет са репрезентациојом Казахстана, али је то све померено док се не стекну услови за рад и такмичења. Сви моји даљи планови су везани за Рјазан и нашу репрезеннтацију, каже Марија и додаје:

        -Није ми било досадно у самоизолацији. Читала сам, гледала филмове и учила руски језик. Храну су ми доносили људи код којих живим и моји другари Ана и Сале. Ових дана излазим и шврљам по граду у дозвољеном времену. Сада су отворене бројне радње и стање се све више нормализује.

         Фудбал је у мислима на првом месту. 

         -Тако је. Наша Супер лига је као и у Русији у стању мировања. Клубови су у карантину, али сви једва чекамо да се забране укину. Мој матични клуб ЖФК „Пожаревац“ је у кризи резултата, али верујем да ће девоје успети да изборе опстанак у елити и сачувају статус суперлигаша јер је Пожаревац један од староседелаца у овом рангу.

        Иду бољи дани које сви спортисти жељно ишчекују.

         -Морамо бити опрезни и чврсти у самодисциплини. Здравље је на првом месту. Кад си здрав можеш све да радиш и радујеш се животу и животним обавезама. Зато и даље останите код куће. Проћиће и ове невоље, вратићемо се ускоро на старо: на тренинге, утакмице, путовања, каже Вуковићева.  

                                                                                                           Раде Сандић

Share.

Comments are closed.

Skip to content